De Konijnenboerin blogt!

Over mezelf

Ik ben Charissa, geboren in 1989, wonende te Meerhout. Ik werk voltijds bij Biobest, één van de grootste hommelkwekerijen in de wereld. Als ik niet aan het werken ben, ben ik bezig met mijn 3 passies: lopen, dieren en fotografie.

 

Lopen doe ik nu 2 jaar. Ik loop graag om in de natuur te zijn, om mij vrij te voelen. Ik loop zowel graag 5km als lange afstanden. De langste afstand tot hiertoe is 160km (Bello Gallico 2016).

 

Naast lopen, heb ik ook heel wat huisdieren: Maya & Milo (2 tsjechoslowaakse wolfhonden), Renzo & Forru (2 border collies), Oskar (maltezer), Alcor & Mizar (2 chinchilla's), Inca, Gypsy, Nora, Joske, Pepper & Diesel (6 konijntjes). Hierboven zie je een foto van mij met Forru. Uit deze liefde voor mijn dieren is mijn webshop 'De Konijnenboerin' ontstaan. Ik wil niet enkel het beste voor mijn dieren, maar ook voor andere dieren.

 

Tenslotte hou ik ook enorm van fotografie. Een foto is een momentopname, een herinnering, iets om te koesteren. Dat vind ik er zo mooi aan. Ik ben begonnen met het fotograferen van mijn dieren en natuur, nadien ook gezinnen en huwelijken. Momenteel volg ik in avondonderwijs een extra opleiding hiervoor. 

Mijn blog

Elke woensdagavond (om 20u) zal er een nieuwe blog verschijnen, behalve in de zomerperiode: juni - juli - augustus en september. Per maand zullen er diverse categorieën aan bod komen:

  • Product in de kijker;
  • Adoptie konijn in de kijker;
  • Informatie over konijnen;
  • Ras van de maand;

1. Product in de kijker

Elke maand zal ik één product testen. Ik zal met jullie zowel mijn positieve, als negatieve bevindingen delen. Op die manier krijgen jullie een duidelijker beeld van het product. Indien je zelf ervaring hebt met dat product, mag je in een reactie ook uw bevindingen delen. 

 

Heb je een voorkeur voor 'Product in de kijker', stuur mij gerust een mailtje (info@dekonijnenboerin.be) en wie weet bespreek ik dat product de volgende maand!

2. Adoptie konijn in de kijker

Maandelijks zal ik ook een adoptie konijn in de kijker zetten. Ik bezoek dan een opvang en ga zelf kennis maken met het konijntje. Ik neem foto's van het konijn en zal een, zo volledig mogelijke, beschrijving maken. 

 

Wil jij als opvang, een adoptie konijn in de kijker plaatsen? Contacteer mij: info@dekonijnenboerin.be

3. Informatie over konijnen

Leer meer over uw konijn!
Hoe (over)leven konijnen in het wild? Hoe ziet de anatomie van een konijn er concreet uit? Hoe werkt de spijsvertering van een konijn?  Dit zijn o.a. onderwerpen die aan bod zullen komen. 

 

Wil je informatie over een specifiek onderwerp? Voel je vrij om mij te contacteren (info@dekonijnenboerin.be).

4. Ras van de maand

Er zijn heel wat konijnenrassen: groot, klein, lang haar, kort haar, verschillende kleuren, verschillende karakters,... Er wordt elke maand een ras besproken. Ik ga dan op bezoek bij eigenaars en/of fokkers van het ras om zo een vollediger beeld te schetsen.

 

Heb je een voorkeur voor 'Ras van de maand' of wil je als eigenaar/fokker helpen om een ras 'in the picture' te zetten, stuur mij gerust een mailtje (info@dekonijnenboerin.be). 

Uw mening telt ook!

Heb je opmerkingen, vragen of bedenkingen bij een blogpost? Of wil je gewoon laten weten wat je van de blog denkt? Laat gerust een reactie achter! Ook ik kan van andere meningen en/of inzichten bijleren.


Reactie schrijven

Commentaren: 0