· 

Product in de kijker: Quiko Chrunchy Foodbar

In deze blog ga ik een product letterlijk uitpluizen. We kijken naar wat er precies in zit. Voor vele mensen zijn de bestanddelen chinees, ik zal deze op een duidelijke manier proberen uit te leggen. Op die manier wordt het voor iedereen wat duidelijk. Tenslotte test ik/mijn konijnen het product zelf. Deze maand gaan we kijken naar de snack: Crunchy Foodbar van Quiko.

Het merk: Quiko

Quiko is een Duits merk met maar liefst 40 jaar ervaring. Quiko werkt samen met internationale farmaceutische bedrijven en dierenartsen voor de ontwikkeling van hun producten.

Crunchy Foodbar

Cruncy Foodbar is een volledig eetbare snack met hooi en bloemen/groenten. Het bakje is gemaakt van knapperige, hoogwaardige grondstoffen.

Er zijn 2 varianten van de Crunchy Foodbar:

Flowers & Veggie.

Ingrediënten Crunchy Foodbar (Flowers)

 • Tarwemeel  - gemalen tarwe zoals we kennen van brood;
 • gedroogd eiproduct  - wordt vooral in bakkerijen gebruikt, is lang houdbaar;
 • suiker;
 • hooi;
 • gedroogde goudsbloemen (1%);
 • gedroogde rozenblaadjes (1%).

Ingrediënten Crunchy Foodbar (Veggie)

 • Tarwemeel - gemalen tarwe zoals we kennen van brood;
 • gedroogd eiproduct - wordt vooral in bakkerijen gebruikt, is lang houdbaar;
 • suiker;
 • hooi;
 • gedroogde wortelen (4%).

Analytische bestanddelen Crunchy Foodbar

 • Ruw eiwit 8%;
  Eiwitten bestaan uit aminozuren. Deze zijn een belangrijk onderdeel van antistoffen, brandstof, enzymen en hormonen. Wanneer een konijn een teveel krijgt aan eiwitten, breekt de lever dit af. Deze afbraak kost veel energie en belast het maag-darmkanaal te zwaar. Het is belangrijk om een evenwicht hierin te zoeken.

 • ruw vet 3.5%;
  Vetten zijn behalve een voedingsbron ook nodig om bepaalde vitamines op te nemen.

 • ruwe celstof 6.5%;
  Wilde konijnen eten veel grassen, knollen, kruiden,... Een konijn kan dus voedingstoffen verteren die relatief veel ruwe celstoffen bevatten. Ruwe celstof is onverteerbaar en blijft in het maag-darmkanaal zitten. Dit zorgt ervoor dat de voeding vlot van voor naar achter beweegt in het darmkanaal. Ruwe celstof vind je in grondstoffen zoals bijvoorbeeld tarwe, gras, zonnebloempitten, luzerne,...

   

 • vocht 10.5%.

Getest!

Mijn konijnen Gypsy en Inca hebben de Crunchy Foodbar Flowers getest. Bij het openen van de verpakking vond ik het wel lastig om dit op een propere manier te doen. De gedroogde bloemen en deeltjes hooi vallen namelijk bij het openen er deels uit. Er is wel een netje rond die je nog moet doorknippen. Persoonlijk zou ik deze snack liever buiten openen of in het verblijf zelf.

 

Mijn konijnen zelf waren er wel gek van: eerst het hooi en de bloemen, nadien begonnen ze ook aan het bakje te knabbelen. Het bakje is niet direct op (duurde 5 dagen), dit geeft dus de kans om het opnieuw met hooi of kruiden te vullen.

 

Ben je zelf benieuwd naar de Crunchy Foodbar? Klik dan hieronder op de groene knop.

Heb je zelf de Crunchy Foodbar al geprobeerd? Laat hieronder gerust weten wat jij ervan vond!

Reactie schrijven

Commentaren: 0