· 

Adoptie konijn in de kijker: Ripley

Onlangs ben ik op bezoek geweest bij konijnenopvang 'het vrolijke konijnenhol' in West Vlaanderen. Er zijn heel wat konijntjes in de opvang die een 'forever' home zoeken, maar vandaag zetten we er maar eentje in het bijzonder in de kijker: Ripley!

Het vrolijke konijnenhol

Bij mijn aankomst kreeg ik een warm onthaal en een volledige rondleiding van Vicky. Ik heb kennis gemaakt met heel wat konijnen die waren afgestaan of gevonden. Ik zou ze graag allemaal zelf een thuis geven, maar dat kan helaas niet. 

 

Het Vrolijke Konijnenhol is 5 jaar geleden opgericht doordat er een groot tekort aan konijnenopvang is in België. Eigenlijk is dat verkeerd verwoord.... Er zijn gewoon teveel gedumpte konijnen voor de voorziene opvangcentra in België.
Het Vrolijke Konijnenhol bestaat uit 2 hoofdzetels: in Oostkamp (HVK West) en Horebeke (HVK Oost) en een gastgezin in Temse (HVK Noord). Op deze 3 locaties gaan er adopties door.

 

Wie graag een konijntje een 'forever' home wil geven, moet voldoen aan de adoptievoorwaarden:

 • Het konijn moet gekoppeld worden of moet per koppel geadopteerd worden;
 • Er mag niet gefokt worden met het konijn;
 • Voldoende ruimte om rond te huppelen;
 • Gezonde voeding;
 • Ontspanningsmogelijkheden;
 • Het konijn mag niet verkocht worden. Indien er niet meer voor het konijn gezorgd kan worden, moet hij/zij terug gebracht worden naar de opvang.

Wil je meer informatie? Klik dan op bovenstaande afbeelding en je wordt meteen verbonden met hun website. 

Na mijn aangename rondleiding werd ik voorgesteld aan Ripley. Ripley is deze maand het 'adoptie konijntje in de kijker'.

Ripley

 

__________________________________

 

Geslacht: Gecastreerde ram

Leeftijd: onbekend

Reden afstand: gevonden

Kleur: albino (witte vacht/rode ogen)

Vacht: lang haar

Grootte: middelmaat

__________________________________

Bij het zien van Ripley, werd ik direct verliefd! Wat een mooi en vooral lief konijn! Mits goede koppeling kan hij met andere konijnen. Ripley is een binnen konijn of kan in een afgedekte ren buiten. Zijn prachtige vacht heeft wel de nodige verzorging nodig: 1x/week kammen en om de 2 à 3 maanden zijn vacht wat bijknippen. De vachtverzorging laat Ripley over het algemeen goed toe. 

Verder is Ripley ingeënt tegen RHD1 en Myxomatose en tegen RHD2. Hij heeft al enkele operaties achter de rug doordat hij gevonden werd met een gebroken pootje. Hier heeft hij nu geen last meer van.

 

Ripley is al bijna een jaar opzoek naar een 'forever' home. Heb jij interesse om Ripley deze thuis te geven? Of heb je nog vragen? Aarzel dan niet en klik hieronder op de afbeelding om 'Het vrolijke konijnenhol' te contacteren!

Nog enkele foto's:

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  christine paret (donderdag, 22 februari 2018 23:34)

  Ripley past misschien samen met die donkerbruine voedster (naam ontschiet mij), die ik dolgraag zie en langharige konijntjes zijn mijn ding, zo leuk om te verzorgen, ik kijk op 25 maart even alsczecer nog zitten, grvtine

 • #2

  De Konijnenboerin (vrijdag, 23 februari 2018 06:39)

  Dat zou super zijn. :D